Bisedimet për formimin e qeverisë së re janë ende në vazhdim. Bëhet e ditur se së shpejti mund të bëhet e ditur se është arritur një marrëveshje përfundimtare qeveritare.

Mediat tashmë po publikojnë informacione jozyrtare për ndarjen e portofoleve dhe për kryetarin e ri të mundshëm të Kuvendit.

Seanca konstituive e përbërjes së re parlamentare është caktuar për të martën më 28 maj, ku koalicioni “Maqedonia juaj” – VMRO-DPMNE do të ketë 58 deputetë, koalicioni “Për një të ardhme evropiane” i udhëhequr nga LSDM do të ketë 18 deputetë, koalicioni Fronti Evropian i udhëhequr nga BDI do të ketë gjithashtu 18 deputetë, koalicioni VLEN 14, dhe E majta dhe ZNAM nga gjashtë deputetë.

Timço Mucunski, i cili është pjesë e grupit punues të VMRO-DPMNE-së për negociatat për qeverinë e re, ka thënë mbrëmë se janë afër marrëveshjes përfundimtare me koalicionin VLEN pa specifikuar detaje.

“Vendi i BDI-së është në opozitë, ne po e realizojmë atë që kemi premtuar. Jemi afër marrëveshjes me VLEN, nuk mund të them detaje, por është e sigurt se jemi afër një përgjigje përfundimtare”, tha Mucunski.