A u realizuan idealet e atyre që luftuan për një shtet më të mirë apo Maqedonia ka vendnumëruar në raport me shqiptarët. Si u bë që idealet e çlirimtarëve të jenë harmonike me ato të vojvodëve? Pse kur është në pyetje pushteti lihen anash jo vetëm divergjencat ideologjike por edhe ato etnike. Për këto dhe çështje të tjera sonte në Rruga drejt debatojnë ish luftëtarët :Abedin Zymberi ,Ruzhdi Matoshi dhe Fatmir Limani.