Qeveria e Suedisë pritet që shumë shpejt të aplikojë orarin e punës prej gjashtë orësh në ditë, me qëllimin për të rritur produktivitetin dhe bërë njerëzit më të lumtur.

Punëdhënësit përgjatë vendit e kanë bërë tashmë ndryshimin, lajmëron websajti “Science Alert” në Suedi, i cili shton se, qëllimi i tyre është që të prodhojnë më shumë në një kohë më të shkurtër. Kështu, sipas punëdhënësve, edhe punonjësit do të kenë mundësinë për të shijuar jetët e tyre private.

“Puna me tetë orë nuk është edhe aq efektike”,- tha Linus Feldt, shef ekzekutiv i kompanisë “Toyota” në Gothenburg të Suedisë.
Ai shtoi se, stafi i punës e ka të ndaluar përdorimin e medias sociale në punë, takimet mbahen në një kohë minimum dhe shpërqëndrimet gjatë orëve të punët nuk ekzistojnë.
Sipas tij, presioni i kohës së pakët që ke për të punuar sjell produktivitet, por edhe stafi është më i motivuar sepse do të mbarojë punë shpejt.

suedia