Nintendo lojra, Super Mario Run, dje më 15 Dhjetor ka filluar shitjen në sistemin iOS, shkruan Wired. Loja do të jetë pa pagesë për të shkarkuar dhe për t’u luajtur, por zhbllokimin dhefunksionimin e saj të plotë do të duhet të paguani.

Sipas këtij modeli biznesi, Nintendo lejon përdoruesit pa pagesë për të provuar të gjitha tiparet e aplikimit, por për të marrë “qasje të pakufizuar”, do të duhet të paguajnë një shumë të caktuar.
Në këtë pikë nuk ka asnjë tregues se sa do të jetë pagesa fillestare do të duhet të paguajmë shtesë për çdo pjesë të lojës.