Një prej pjesëve më të bukura të periudhës së shtatzënisë është dokumentimi i saj dhe rritja e barkut që vjen natyrshëm. Po derisa nuk ka asgjë të re rreth fotove profesionale të shtatzënisë, shumë nëna shtatzënë po u largohen fotove standarde të barkut dhe po bëhen me krijuese, duke u kujdesur që fotot e shtatzënisë të jenë një ëndërr e gjallë.

Shumë nëna në pritje janë duke gjetur mënyra të reja (dhe të papritura) për setin e tyre të shtatzënisë, nga fotografitë moderne nënujore te pyjet me kurora lulesh dhe ajër të pastër.

Nëse je një nënë në pritje, atëherë frymëzohu nga këto foto të rralla dhe fillo mendo për një kujtim të bukur të gjithë jetës.