Qeveria teknike e votuar nga parlamenti është në përbërjen e saj të pandryshuar si më parë në përjashtim të Gruevskit I cili nën hije të “kukullave” të tij do ët drejtoi gjithçka si më parë.

Në mesin e atyre që ngrenë dolli për qeverinë e re teknike dhe që në fakt nuk përbën asnjë ndryshim të një kabineti qeveritarë më të urryer ndër shqiptarët është edhe njëri ndër funksionarët e BDI-së, Abdilaqim Ademi, i cili së bashku me Jankullovskën dhe Ilija Dimovskin ishin të parët që bënë për hajrë skenarin e shefit të tyre.

Ministrat dhe zëvendësministrat e LSDM-së, nuk ishin prezentë në betimin e qeverisë teknike dhe se kanë paralajmëruar dorëheqjen e tyre(presklub)

qim