Partia politike “Uniteti” përshëndet vendosmërinë e SHBA-së dhe BE-së për të siguruar kushte demokratike për zgjedhje në vendin tonë. Edhe kësaj here u pa qartë se miqtë tanë janë të përkushtuar për arritjen e vlerave demokratike në Maqedoni më tepër se klika politike që deri tani ka qeverisur.

“Uniteti” përsërit qëndrimin se zgjedhjet e parakohshme parlamentare janë më se të nevojshme, mirëpo vetëm në kushte të pranuara nga faktori ndërkombëtar, tek te cili edhe i kanë mbështetur shpresat të gjithë qytetarët e vendit