Festa e Kurban Bajramit përpos që është një festë, e cila nëpër familjet tona, shtëpitë tona, shoqërinë tonë, sjell gëzim e harmoni, kjo festë në vete ngërthen edhe sakrificën, që njeriu duhet të bëj për tjetrin, për vëllezërit e motrat, fqinjët e dashamirët si dhe për mbarë shoqërinë.

Gëzuar dhe me fat festa e Kurban Bajramit. Në familjet Tuaja mbizotroftë paqja dhe lumturia si dhe ndjenja e sakrificës për të ndihmuar dhe sakrifikuar për tjetrin.