VMRO-DPMNE-ja akuzoi Qeverinë se përmes kontrolleve inspektuese dhe mbylljes së objekteve nga Drejtoria për të Ardhura Publike ushtron presion ndaj ndërmarrjeve. Sipas partisë opozitare, LSDM-ja është duke i keqpërdorur shërbimet e inspektimit për qëllime partiake.