Kryetari i Federatës së Futbollit të Kosovës, Fadil Vokrri, ka kërkuar nga UEFA, që të pranohet me të drejt a të plota.

“Ky është një moment i rëndësishëm për gjithë botën e futbollit . FFK KA QENË ombrellë e këtyre garave. Pas autorizimit të FIFA-së tri vite më parë i është dhënë mundësia Kosovës ndeshje miqësore me karakter ndërkombëtar. Shumica e federaleve sportive janë pranuar ndërkombtarisht dhe ka mbetur vetëm futbolli dhe ky është një mesazh nga e gjithë Kosova për gjithë ju që të ti hiqen kufizimet dhe të bëhet pjesë e UEFA-së.

Aplikimi i Kosovës, në FIFA dhe UEFA, është ligjitmim dhe nuk po e shohim asnjë arsye pse Kosova të mos jetë pjesë e UEFA-së.