Zaev: Gruevski i bëri të pamundshme zgjedhjet më 24 Prill

Në Maqedoni nuk ka kushte për zgjedhje të lira dhe të ndershme më 24 prill. Nuk ka kushte për zgjedhje të rregullta dhe të besueshme për shkak se nuk është e pastruar lista zgjedhore dhe nuk janë zbatuar reformat për median e lirë, tha lideri i LSDM-së Zoran Zaev në konferencëm e sotme për shtyp.

“Gruevski mbrëmë iku nga vlerësimi i drejtë dhe nga përballja me të vërtetën. Ai i bëri zgjedhjet e 24 prill të pamundshme. Zgjedhje fer më 24 prill nuk mund dhe nuk do të ketë”, tha Zaev

Ai vuri në dukje se LSDM-ja nuk do të lejojë skenarin e mbrojtjes së krimit dhe mafies së pushtetit.

“Maqedonisë i duhen zgjedhje sa më shpejt të jetë e mundur në të cilat do të vendosin qytetarët dhe jo mafia e pushtetit”, tha Zaev.