Koreja e Veriut ka gërmuar një tunel nëntokësor që e lidhte me Korenë e Jugut, duke i dhënë kështu mundësinë Kim Jong-ut mundësinë për të dërguar 30 mijë trupa në një orë.

Tuneli është zbuluar nga koreanojugorët, të cilët thonë se ekziston frika që të ketë edhe 84 tunele të tjerë sekret të luftës. Në hapësirën e tuneleve mendohet se ka disa zona për të fjetur, hekurdhuë dhe hapësira të mjaftueshme për të kaluar tanku, raporton Th Sun.

Muret, të cilat janë të larta dhe 1.2 m të gjerë, janë të përforcuar me pllaka betoni.

Ekzistenca e këtyre teuneleve ka rritur rrezikun e tensioneve mes dy Koreve, sidomos dy vitet e fundit.

nintchdbpict000286893971nintchdbpict000286893937nintchdbpict000113892060nintchdbpict00028689353397b93e30842fd42ff8aa9628cb25bdcb54651abe991196ab6ec937b1fc86df5338c6b669aedf74e340254a84b72a7c96452c274f8f16bd42410d2da8cdf2520e