Deputeti Zulfi Adili -Qufa i shte deputeti  vetëm  shqiptarë që  në vazhdimësi  që nga zgjedhjet e fundit parlamentare të 2014  ka qenë kundër vendimeve arbitrare të  sjellura  në dëm të   shqiptarëve. Ai edhe  kësaj rradhe  kur pushteti në mënyre të njëanshme mori vendime të cuditshme për të shpërndarë kuvendin  ishte vetmi që votoi  kundër dy vendimeve të sjellura në mënyre arbitrare për  shpërbërjen e parlamentit dhe votimin e qeverise së re.  Në emisionin 10 minuta të Tv 21 ndër të tjera deklaroi se shumica parlamentare nuk është e interesuar të respektoj marrëveshjen dhe se ata duan të organizojnë zgjedhje sipas tekit të tyre duke favorizuar veten e tyre, duke mos pastruar listën zgjedhore, duke i bërë obstruksione të vashdueshme komisionit shtetëror zgjedhorë, dhe duke hezituar të sjellin ligj për mediumet. Ai poashtu tha se Lëvija Uniteti nuk do merr pjesë në zgjedhje pa u krijurar kushtet sidomos, pastrimi i listës zgjedhore, dhe ligji për mediat

qufa

për më tepër ndiqni videon:

https://www.youtube.com/watch?v=4rctV-xn6n8&feature=player_embedded#t=592