Profesori dhe veprimtari i kauzes shqiptare z. Ahmet Hasani në debatin e Tribuna Chanel tha se  ne si intelektual nuk mund të  përkrahim një parti politike që ka platformë fetare dhe mendon se me ndonje Lëvizje të Haxhi Qamilave do të arrijë të bëjë punë të madhe në Maqedoni , ajo i dëmton rëndë interesat e shqiptarëve  të Maqedonisë dhe inteletkualët besoj se nuk do ta përkrahin .

Sa i përket partive tjera  nuk kam njohuri se kane platformë , orientim  dhe bazë e fundament fetarë përpos Besës që ka informacione të tilla edhe shenja të tilla edhe dukje dhe subjektet tjera nuk i kanë .

Por subjektet e tjera duhet të merren vesh që të kenë një marrveshje dhe mos të lëshojnë më pe sa i përket asaj se ne nuk jemi popull kushtetues , ne jemi të përjashtuar nga kushtetuta e Maqedonisë , ne nuk figurojmë , aty ne nuk guxojmë të mbetemi popull me përqindje , u shpreh profesor Ahmet Hasani në Tribuna Chanel.  

Vatra.