Lideri i BDI –së  Ali Ahmeti në intervistën  e gazetarës Jeta Xharra tha se në Lagjën e trimave ka mund të ndodh edhe më keq se sa kjo që ndodhi .

Rasti i lagjës së trimave duhet të zbardhet sepse  mbetet enigmë se si u organizuan kush i organozoje,  si hynë aty ? etj , unë ikam njohur shumicën prej tyrë ,  disa kam patur ushtarë  dhe mua më vjen keq për ta  dhe për familjet e tyre ,

Egzistojnë  thashethë me se une i tradhtova , por sikur ata do të më kontaktonin mua nuk do  e benin atë veprim të tille nuk do vinin në Kumanovë .

Unë kam qenë në kontakt me djemt që ishin mbrenda në  luftime kam bërë  aq sa kam mund të bëjë ,unë  kam kontaktuar me zv ministrin  e  MPB ,  kam kërkaur  q[ të kërkojne të ndërrpitet zjarri , të bisedojmë  me ato djem .

Pse nuk u ndërpre aksioni pyeti gazetarja Jeta Xharra ?

Drejtuesi i aksioni nuk ka qenë  zv ministri i MPB që të ndërpres aksionin  ,unë  jam takuar  me zv ministrin  dhe kemi biseduar në  Shkup , por   aksioni nuk është ndërpre .

Ajeni i kenaqur  z. Ahmeti se si mbaroj  aksioni ?

Ka mund të ndodh edhe më keq se sa kjo që  ndodhi  aty ditë në lagjen e trimave  ,ata kërkuan të dorzohen , OSBE e ka vëzhguar  dhe  me vjen keq për ato djem  që kanë vdekur por edhe për kta që janë në burgje .

Apo keqtrajtohen të burgosurit e Lagjës së trimave  ?

Ka informacione që po keqtrajtohen ,  ne kemi kontaktuar  me ministrin e drejtsisë , janë marr masa që mos te ndodhin rastet e tilla,

Atvokati mbrojtës  ka thënë  ato po  keqtrajtohen  ?

Atvokati duhet të  ankohet edhe te atvokati i popullit dhe nëse ka dëshmi se  vërtetë po keqtrajtohen ato funskionar mund te sanksionohen siç ka ndodhur edhe më parë , u përgjigjë lideri i BDI –së Ali Ahmeti pyetjeve të gazetarës Jeta Xharra .