Deputetit të BDI-së, Artan Grubit sot, kur edhe gati  katër muaj  na ndajn  nga zgjedhjet e reja, iu është kujtuar që të kërkoj zbatimin e gjuhës shqipe në Komisionin për Punë të Jashtme. Me kërkesën e tij, për shkak të mosrespektimit të gjuhës shqipe është anuluar mbledhja e Komisionit  për Punë të Jashtme. Kërkesa e deputetit Grubi ishte që  të anulohet kjo mbledhje dhe në mbledhjet e ardhshme materialet të përgatiten pesë ditë përpara ashtu si edhe thotë rregullorja. Përndryshe ,është  hera e parë kur ndonjërit prej deputetëve të BDI-së  i  kujtohet që  sipas rregullores kanë të drejtë që të flasin dhe materialet ti marrin në gjuhën shqipe.

Artan-Grubi 2