huzeir mustafi

Nga Huzeir MUSTAFI

Me që data e zgjedhjeve është shpallur dhe se vetëm pritet zyrtarizimi me shpërbërjen e parlamentin më 12 tetor , funskionarët e BDI janë zgjuar nga gjumi dhe ka filluar me aksione të ndryshme ku po bëjnë inagurimin e disa projetkeve që sipas tyre janë të arritura madhore.

Qesharake dhe një kohësisht është për të ardhur keq , kur sheh se si vrapojnë për ta prekur shiritin më shumë se gjysma e funskionarëve të BDI dhe aty normale se ka probleme teknike sepse mungojnë gërshërët sepse për një projekt të famshëm duhen minimumi 30 palë gërshërë për ndryshe nuk konsiderohet vepër madhore e tyre .

Padyshim se jemi për çdo lloj invesitimi në hapsirat kur jetojnë shqitarët qoftë projekt më i madh dhe me vlerë por qoftë edhe projekt që vlenë sa 30 palē gërshëret që ju duhen për ta prerë shiritin por duke e njohur partinë e quajtur BDI , duke ja ditur të gjitha të metat , duke mos i harruar të kqijat dhe të bëmat që ja shkaktoj popullit atëherë ne e dijmë që këto veprime nuk janë asgjë më shumë përpos tentim për tja ngjyrosur trurin votuesit e për ta ti mashtruar tani më për dhjetra herë.

Pa dyshim se populli shqiptar shquhet për itnelegjencë dhe se nuk mund ta harroje asnjë të keqe që Bdi ja shkaktoj popullit , dje na vranë na burgosën , na rrahën , na montuan lloj lloj rasti me akuzat mē të çmendura , na dëbuan nga vendlinda e sot tentojnë që me një shirit të gjatë5 metra dhe me 30 palë gërshërë të na shitet aq puntor dhe aq të vyeshëm e të vlefshēm për popullin e kjo është e njejtë sikur një plake që është në moshën e thyer të pleqërisë ti vendosësh makiazh e ta përshkruash si nuse të re e të bukur .

Larg duart nga populli , larg planeve për mashtrim sepse çdo gjë ka marr fund , kërkuat përkushtim populli ua dha , kërkuar djem e vajza populli ua fali , kërkuar para populli nuk u kursye , kërkuat votën populli ju votoj , kërkuat kohë populli ju dha 15 vite , e tani cfar tjetër dëshironi ?! Mund të shkoni ku të dëshironi por jo më në mes të popullit sepse ska vend dhe kohë për një mashtrim të radhës !

© fol.mk