Ambasadori i SHBA-Jess Bailey nëpërmjet rrjetit Twitter  apelon që të ndalohen të gjitha publikimet e paligjshme të telefonatave private dhe që të gjithë ata të cilët kanë incizimet e tilla t’i dorëzojnë në Prokurorinë Speciale.

Ai shpreson së do të ketë ndërhyrje në amendamentet e ligjit që rregullon këtë çështje në përputhje me rekomandimet e Komisionit të Venecia