Bashkësia Fetare Islame (BFI) njofton se disa persona (të njohur për këtë institucion fetar) kanë hapur adresë të ngjashme elektronike me atë të BFI-së, me qëllim të keqpërdorimit të mail-it zyrtarë të këtij institucioni.

Bashkësia Fetare Islame (BFI) njofton opinionin publik, mediat se dashakeqët e këtij institucioni, ata që mbi dy vite nuk reshtin së tentuari që ta përçajnë popullatën myslimanë dhe ata që akoma po lejohen nga organet e rendit që të vazhdojnë të maltretojnë popullatën myslimane me mashtrime, po vazhdojnë me lojërat e tyre të pista duke nxitur huti dhe dezinformatë”. –  thuhet në reagimin e BFI-së, nga ku sqarojnë se adresa elektronike zyrtare e BFI-së është: rijaseti.bfi@gmail.com.

Këtë herë ata kanë hapur një adresë elektronike të ngjashëm me atë të BFI, pra riaseti.bfi@gmail.com, ndërsa adresa origjinale e Bashkësisë Fetare Islame është rijaseti.bfi@gmail.com, dhe në emër të kësaj adrese dërgojnë lajme për publikim deri tek portalet dhe mediumet, për kinse ndonjë aksion humanitar.

Andaj njoftojmë mediumet dhe opinionin publik që të mos bien pre e mashtrimeve të këtyre njerëzve, të cilët njihem më nga të gjithë si mashtrues profesionistë. – thuhet më tej në reagimin e BFI-së./Alsat-M