Në emisionin Rruga drejt në Alsat është zhvilluar debat  për krizën politike dhe zgjedhjet parlamentare më 5 qershor  në Maqedoni. Të ftuarit e gazetares Arta Tahiri,   Bilall Kasami kryetari i Lëvizjes Besa. Fadil zendeli,  kryetar i kontestuar  RDK-së dhe analisti Arsim Sinani

Bilall Kasami deklaroj se ”shqiptarët do duhet të  ulen  me eksponent të palës maqedone te bisedojme pasi të relaksohet kriza politike”,  Ndërkaq analisti Arsim Sinani  reagoj duke shtuar se  ” nuk  pajtohem me konstatimin   tuaj, se  ne duhet në të ardhmen të ulemi , pasi të relaksohet situata politike dhe të mërremi vesht me LSDM-në, sepse kjo është shumë e rrezikshme, pasi që pas fitores nuk e di se LDSM do të ketë gatishmëri për të avancuar çështjen shqiptare” Marrëveshje prej tani dhe jo pas zgjedhjeve.

©fol.mk