Në emisioni “Klik plus”  të  TV21 ,Analisti Alajdin Demiri ka komentuar zhvillimet politike në bllokun politik shqiptar në Republikën e Maqedonisë.

Ai tha se, Ali Ahmeti nuk është liderë i BDI-së, për faktin se ka padron. Të njëjtin mendim ndau edhe për liderin e PDSH-së, Menduh Thacin.

Sipas tij, këto dy parti janë servis antishqiptar në shërbim të VMRO-DPMNE-së dhe liderit të saj, Nikolla Gruevski.

 Demiri komentoi edhe përcarjet në RDK. Sipas kjo ndodhë, për faktin se situate e njëjtë i nevojitet BDI dhe PDSH-së.

Sipas tij, opinion duhet të flasë për dështimet e BDI-së, e jo për konfrontimet në Rilindjen Demokratike Kombëtare.