Partitë shqiptare janë gjithmonë krah i VMRO-DPMNE-së, pasi janë të shantazhuara nga korrupsioni që i ka përfshirë këto parti në raport me VMRO-DPMNE-në. Ky është qëndrimi i analistit Alajdin Demiri, i cili shton se disa nga aferat në të cilat janë të përfshirë zyrtarë të BDI-së dhe më herët edhe të PDSH-së mbajnë peng realizimin e programit të kësaj partie.

alko