Ndaj vendimit të presidentit Ivanov ka reaguar edhe Uashingtoni zyrtarë. Zëdhënësi i Deparlamentit të Shtetit, Xhon Kirbi i bëri apel presidentit Ivanov që ta rishqyrtjë vendimin e tij për abolicion të personave që janë nën hetim.

“SHBA-të janë thellë të shqetësuar me vendimin e presidentit të Maqedonisë Gjorgji Ivanov për abolicion të personave, lëndët e të cilëve janë nën hetime, e që kanë të bëjnë me skandalin e përgjimeve. Nëse ky vendim do të iplementohet, kjo do të thotë mbrojtje e përfaqësuesave zyrtarë të korruptuar, si dhe heqje dorë nga drejtësia ë Maqedoni”, thuhet ndër të tjera në kumtesën e Stejt Departamentit Amerikan.