Portali Fol.mk ka arritur të sigurojë dokumentacionin e Rendit të Ditës në Këshillin e komunës Butel, ku një ndër pikat e Rendit të Ditës është edhe vendosja e kryqit në këtë pjesë të Shkupit ku 90% e popullatës janë shqiptarë, pra të besimit islam.

Fol.mk ka kontaktuar me Këshillëtarët lokal të cilët kanë bërë të ditur se kjo pikë e Rendit të Ditës është futur ad-hoc dhe se Këshillëtarët nuk kanë pasur njohuri të mëparshmë për këtë pikë.

Ndryshe, kjo duket të jetë “rebelim” i komunitetit maqedonas të cilët vendosin kryqin menjëherë pas vendosjes së shqiponjës.

 

12596269_10209120334024616_580161043_n