Një anije e marinës nga koha e Luftës së Dytë Botërore kishte qenë e fundosur për 75 vjet në Detin e Kuq të Egjiptit, derisa një grua e guximshme kishte vendosur të eksplorojë atë.

Në atë anije gjendeshin mjete ushtarake të kohës së zhdukjes së saj siç janë motorë, kamionë, pjesë rezervë të avionëve, veshje ushtarake, radio ushtarake etj.

Këto gjëra ushtarake është dashur të dërgoheshin në Allies të Aleksandrisë.

Anija e quajtur “SS Thistlegorm” ishte zhdukur gjatë rrugëtimit në vitin 1941

Kjo anije ishte fundosur 30 metra nën sipërfaqe dhe ishte bombarduar nga dy aeroplanë gjermanë.

img_20161009_221433 img_20161009_221454 img_20161009_221512 img_20161009_221528