Gjykata Penale: Personi që ka informuar Mijallkovin nuk është nga gjykata

Nga Gjykata Penale theksojnë se gjykata shprehimisht vendosi për kërkesën për paraburgim të të akuzuarit Sasho Mijallkov, duke shpjeguar se personi që e raportoi atë tek Mijallkov nuk është nga gjykata.

“Lidhur me rastin që kanë lindur si dilemë në publik, por edhe me qëllimin e Gjykatës Penale Shkup për të dhënë kontributin e saj në lidhje me lëshimet e mundshme të institucioneve, në mënyrë që të përcaktohet arsyeja e mosdisponueshmërisë afatshkurtër të ndjekjes penale autoritetet e të akuzuarit S.M., informojmë publikun se Gjykata Penale ka kryer kontrolle të brendshme, pas të cilave është arritur në përfundimin vijues:

Gjykata Themelore Penale veproi urgjentisht, jashtëzakonisht profesionalisht në lidhje me propozimin e paraqitur për paraburgim, duke marrë një vendim në periudhën më të shkurtër të mundshme kohor, duke aplikuar masa për të siguruar fshehtësi të plotë në procedurë.

Si kujtesë, nga paraqitja e propozimit deri në përgatitjen e vendimit, kaluan gjithsej tre orë e gjysmë, nga ora 15:00 deri në 18:30. Vendimi u mor të dielën (ditë jo pune) megjithëse këshilli mund të vendosë të hënën deri në orën 15:00, duke marrë parasysh që afati i fundit i vendimit është 24 orë. Gjykata konfirmon se është e pamundur që nga gjykata të rrjedhin informacione se një kërkesë për paraburgim është ngritur kundër të akuzuarit S.M. sepse në periudhën kritike nga ora 15:00 deri në 18:30, të gjithë ata që kishin njohuri për propozimin kishin kontroll vizual reciprok mbi njëri-tjetrin, me telefonat të lënë në një vend të dukshëm.

Gjykata penale mbetet e vendosur dhe e hapur për bashkëpunim”, thuhet në deklaratën e Gjykatës Penale.