Partia Demokratike  njoftoj se  Hillary Clinton ka fituar 84.2%, kurse  rivali i saj, Bernie Sanders, mori 12.2%

 Rregullorja e Komitetit Kombëtar Demokrat parasheh që kandidati duhet t’i fitoj së paku 15% të  votave për të  llogaritur  në më  tepër delegat. Për momentin Hillary Clinton ka 1,776, kurse  Bernie Sanders 1,501 delegatë.

Tani që  kanë mbetur zgjedhjet partiake edhe në  gjashtë shtete, përfshirë Nju Xhersin dhe Kaliforninë , ku do të votohet  ditën e martë , e ku  mund të fitohen 694 delegatë. Votimet e fundit  do të  zhvillohen në  Kollumbia, me 14 qershor.

Kurse në  garën republikane tashmë udhëheq bindshëm kandidati Donald Trump dhe pritet  formalizimi i kandidaturë s së tij.

©fol.mk