Huawei Technologies sod prezentoi një telefon të ri të cilit do ti instaloj intelegjenc artificiale me qëllim të arritjes se konkurentëve të tij Samsungt dhe Apple.

Telefoni Mate 9 është i dedikuar për të pasurit me cmim prej 400 miliard dollarë,më sakt për profesionist të cilët kanë nevoj për telefon të shpejt dhe bateri jetëgjatë.

Ky telefon  është i pazakontë sepse përmban opsionin që është në gjendje për të mësuar zakonet e përdoruesit dhe automatikisht organizonë aplikacionet sipas frekuencës së përdorimit .

Intelegjenca me zë si dhe përdorimi i zërit në vitet e fundit do të jenë paisjet kryesore në vitet e ardhshme.

Mate 9 është paraqitur në Munich. Ai ka një ekran prej 5.9 inç dhe mikrofona të veçanta që  njohin se nga vin tingujt dhe përqëndrohet në atë anë, dhe fshini zhurmën sfond gjatë një telefonate. Bateria e telefonit zgjat për 2 ditë me shfrytëzimin maksimal dhe duhet të mbushet vetëm 90 minuta.