Përbërësit
8 kofshë pule
80 gr oriz
3 karrota mesatare
400 gr presh
gjysmë xhenxhefil
rozmarine
kripë
Biber i zi
vaj vegjetal
Hapat
Së pari kofshët i marinojmë me vaj vegjetal, kripë, biber të zi, xhenxhefil dhe i lëmë mënjanë të qëndrojnë së paku gjysmë ore.
Në anën tjetër i premë karrotat, patatet dhe preshin, të gjitha i vendosim në një enë ku shtojmë edhe orizin, pastaj i hedhim kripën, biberin e zi, vajin dhe e përziejmë.
Marrim një folie alumini e ndajmë, e mbushim me perime, përmbi perime i vendosim dy kofshët, një degë rozmarinë dhe e mbyllim në të gjithë anët.
Gjatë mbylljës shtojmë nga pak ujë dhe pastaj e mbyllim tërësishtë.
Në këtë mënyrë veprojmë edhe me tri tjerat, pastaj i vendosim në tespi dhe i pjekim në temperaturë 200 gradë celsius për 40 minuta.
Ju bëftë mirë!