Njëri nga ish komandantët e Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare që operonte në zonën e Kumanovës, Likovës dhe Haraçinës, Avdil Jakupi i njohur si Komandant Çakalla,nga burgu jo vetêm që përcjell ngjarjet e fundit në Maqedoni por na dërgon mesazh të fuqishëm drejt opinionit publik si në Maqedoni ashtu edhe atë më të gjërë shqiptarë.

Në njerin nga postimet e tij ai ka akuzuar liderin e Bdi, Ali Ahmetin ku shkruan :
A PO TE ZE GJUMI O ALI AHMETI …….ISHTE VJESHTE E VITIT 2000 ISHA NE PRESHEV ME KOMANDANT MJEKREN DHE HARUN ALIU KOMANDANT KUSHTRIMI KISHTE KRI NJE AKSION USHTARAK ME DUKET NE TEARCE DHE U FTOVA NE PRISHTIN TEK ZIRA LPK ATY TEK DERA METUSH ZENUN DURA ME THA QDO GJE ESHT GATI DHE DOLA NE TANUSH ATY KOMANDANT SOKOLI ISH NJERIU I DYT I UÇK PAS GJENERAL NDRECES TY ALI AT KOH ISHE PAK I SMUR ME KOKEN DHE NDOSHTA NUK E DI QFAR KA QEN SOKOLI SEPSE NE FILLIM NUK ISHE FARE I KIQUR NE ORGANIZIM TE UCK-SEPSE KISHE PROBLEME SHENDETSORE-!!!!!- MEPAS LUFTA MORI EPILOG PAS LUFTE MUA SME AMNESTUAT KURR STE KERKOVA AMNESTI ALI POR AS KURR SU PERKULA FLETA REHATE……. POR KTO DIT LUR PE DIJ SE KOMANDANT SOKOLI ME SHOK DOT DENOHEN ME BURG MBI 15 VITE ( E DIKUSH DHE ME BURG PER JETE)-MUA NUK ME ZE GJUMI ALI NUK ME ZE GJUMI SEPSE ATA U TRADHTUAN E TY ALI TE PIES PUBLIKISHT A FLEN RREHAT BRE …….!!!!!!!!/fol.mk


(Foto)