Një nga themeluesit e Rilindjes Demokratike Kombëtare , ish deputet nga radhët e kësaj partie dhe ish sekretar i komunës së Gostivarit, në kohën e Rufi Osmanit, Naxhi Xhelili përmes rrjetit social Facebook ka ngritur iniciativë për parandalimin e  shkatërrimit të partisë

Kuo vadis RDK
Te nderuar rilindas i vetedijshem per rendesine dhe sfiden perpara te ciles gjendet RDK,dhe si njeri nga themeluesit dhe reprezent i larte i kesaj partie ne te kaluaren si njeri nga shumica e njerezve qe RDK-ne e kane ne zemer dhe si nj qe nuk mund te ri indiferent Ju ftoj qe permes kesaj shkrese te behemi bashke dhe me prkrahjen tuaj te kerkojme me sa vijon:
1.Kuvendi i parapare per diten e neserme te shtyhet per kohe te arsyeshme,
2.Kryetari RDK te anuloj takimin e parapare me perkrahesit e tije per neser.
3.Kryesia qendrore dhe kryetari i RDK-se te ofrojne kohe te arsyeshme qe te themelojme nje keshill te personave te interesuar nga RDK qe te tejkalohet kjo mosmarveshje.

Me respekt,
Naxhi Xhelil

xhelili