Pas vizitës së Ndihmës-sekretares amerikane, Victoria Nuland, e cila qëndroi të hënën në Shkup,në deklaratën e saj u bëri thirrje autoriteteve dhe drejtuesve politikë që të zgjidhin sa më shpejtë krizën politike të vendit. Ajo theksoi se Maqedonia duhet të kryejë një sërë reformash në fushën e gjyqësorit, të zgjedhjeve, apo për lirinë e shtypit, që vendi të ecë më shpejt drejt integrimit euro-atlantik.

Këtu na tërhoqi vëmendjen emisioni i TV ART – ZIGZAG ku të ftuar ishin përfaqësues politik të partive të reja rreth 6 muaj më parë i ftuari i UNITETIT ishte z.Fatmir Zimberi i cili pati theksuar se në Maqedoni së shpejti do të formohen “dhoma speciale” në kuadër të gjyqësisë së pavarur, tani pasi partitë nënshkruese të Przhinos u shprehën të gatshëm për bashkëpunim ata theksuan se janë të gatshëm për të plotësuar marrëveshjen për tejkalimin e krizës politike.

Më poshtë ndiqeni linkun për të dëgjuar të gjithë emisionin:

Ia vlen të dëgjohet.