“Me vendimin e pesë ushtarëve partiak të VMRO-DPMNE-së në Gjykatën Kushtetuese, Nikolla Gruevski, e pranoi fajin e bashkëpunëtorëve të afër për mashtrime zgjedhore. Por, për vendimet e dirigjuara të Gjykatës Kushtetuese heshtim korrierët mediatik. Për atë Nikolla Gruevski nuk do medium të lira. Korrierët mediatik vazhdojnë të shpërndajnë gënjeshtra për t’i mbrojtur aktivitetet kriminale dhe korrupsionin e kryes së VMRO-DPMNE-së”, thuhet në reagimin e LSDM-së, ndaj vendimit të Gjykatës Kushtetuese për ndryshime në ligjin për amnisti, që me këtë të fundit kryetari i shtetit të ketë të drejtë t’i amnistojë të dënuarit për mashtrime zgjedhore.

Nga LSDM shtojnë se “Kurir”, “Republika” dhe “Radio Maqedonia e Lirë” janë tre mediume pro-qeveritare, të cilat për tre vjet kanë marrë të ardhura 3 milionë euro.