maleskiProfesori universitar Denko Malevski vlerëson se thelbi i Marrëveshjes së Përzhinës nuk mund të dështojë, por mund të dështojnë vetëm afatet e arritura.

Malevski konsideron se nuk k

a kohë të mjaftueshme për pastrimin e Listës së Zgjedhësve, edhe nëse ka pasur vullnet pastrimi ka mundur të bëhej shumë më herët. Në intervistën për Alsat-M, Malevski thotë se për dalje nga kriza palët duhet të angazhohen për funksionimin e një shoqërie të lirë dhe demokratike.