Shkruan Remzi Mehmedi :

Në paqe jo se jo por thuhet për ne që bashkohemi në tragjedi. Pa mos shkuar edhe më larg por duke marr për referencë tragjedinë e Gostivarit 1997 e deri në ditet e sotme komponenta e tragjedive tona vazhdon pa ndërprerë dhe në forma nga më të ndryshmet por ja që komponenta tjetër ajo e bashkimit nuk po ndodh.

Vallë është teori e gabuar ajo që thuhet se bashkohemi të paktën ne tragjedi apo jo? Nëse është e vërtetë atëherë në kënveshtrimin tim nuk ka momente më të përshtatshme se tani për të bërë këtë teori realitet. Të bashkohemi se më keq se kaq nuk ka ku shkon.

Lavdi për të rënët e 1997 dhe të gjithë të tjerët që ranë në rrugën e bërjes së kombit”