Kremona është qytet italian i cili është i njohur në të gjithë botën si qyteti i violinave.

Historia e violinës në këtë qytet fillon qysh në shekullin XVI-të. Stradivari, Amati dhe Guarneri janë njerëzit që e shpikën violinën dhe u njohën në tërë botën për këtë.

Që nga ajo kohë, tradita e ndërtimit të violinës vazhdon, duke pasur kështu në Kremonë mbi 150 punëtorë.

Për disa nga punëtorët aty, të bërit violinë është vet ekzistencë. Tërë jetën e tyre ia kanë kushtuar ndërtimit të këtij instrumenti.

Shikoni videon për më shumë. /Lajmi.net/