Pak javë më parë, faqja e njohur, DietDoctor.com ka zhvilluar një eksperiment për të kuptuar më mirë sesi ushqimet dhe stilet e ndryshme të jetesës ndikojnë në rritjen e nivelit të sheqerit në gjak, duke përdorur një pajisje konstante të monitorimit të glukozës. Ja disa nga nga zbulimet paraprake lidhur me pyetjen se a mund të rris kafeja presionin e gjakut.

Sikurse e tregon qartë edhe grafiku, nivelet e sheqerit në gjak janë mesatarisht më të larta kur ne konsumojmë kafe me sheqer, sesa kur asaj nuk i hidhni aspak sheqer.

Nëse ju i konsumoni të githa kafetë me një përqindje të lartë të sheqerit, kjo do të rris nivelin e tij në trup, duke rritur në këtë mënyrë edhe presionin e gjakut. Kështu që, nëse bëni pjesë tek kategoria e njerëzve që vdesin ta pijnë kafenë me shumë sheqer, hiqni menjëherë dorë.