Padituria e qeverisë së LSD-së dhe Zaevit ka filluar edhe me marrjen e jetërave të njerëzve. Për vetëm disa ditë, përshkak të neglizhencës së ministrit për Shëndetësi, Arben Taravari, vdiqën dy persona të moshës 47 dhe 23 vjeç, kumtojnë nga OBRM-PDUKM.

”Këtë tragjedi, Qeveria e Zaevit tentoi ta heshtë, që të mos ketë opinioni dituri rreth rastit”.

Qytetarët e RM-së kanë të drejtë të dinë se po përhapet sëmundja vdekjprurëse në vend dhe të paktën të mund të mbrohen vetë kur Qeveria nuk i mbron për të cilën ka edhe detyrim për ta, thonë më tej nga kjo parti.

Përgjegjësi të drejtpërdrejtë për këtë ka ministri Taravari sepse arsyja për mospasjen e diagnozës për arsyet prej të cilës vdiqën dy persona, ndërsa gjashtë janë në rrezik, është ajo se nuk ka reagjencë në Institutin për Shëndet Publik.

”Taravari në vend të strategjive të MP dhe të dërgojë urata nga hotelet luksoze nga Amerika, duhet t’i përveshet punës dhe të parandalojë këtë sëmundje infektive në Gostivar dhe zonat për rreth”.