Ambasadori i BE-së, Aivo Orav, përmes llogarisë së tij zyrtare në “Twitter”, u ka bërë apel edhe njëherë partive politike që nesër së bashku me eurodeputetët Riçard Hovit, Ivo Vajgl dhe Eduard Kukan duhet të arrijnë vendimin përfundimtar për zgjedhjet e parakohshme parlamentare.

“Ambasadorët e vendeve anëtare të BE-së  diskutuan për situatën. Partitë duhet të gjejnë një zgjidhje; nesër është shansi i fundit me eurodeputetët Vajgl, Kukan dhe Hovit”, ka shkruar Oravi.