Euroambasadori Orav, i cili foli sot në kuvend, tha se deri tek diplomatët evropianë vijnë kërcënime të vazhdueshme dhe të ndryshme.

Ndërmjetësuesit nga Brukseli ka edhe anët negative, për shkak se ata që ndërmjetësojnë janë objektiva në fushatat negative, nga Peter Vanhaute, Komisionerin Johannes Hahn, eurodeputetët e deri tek delegacionit e tyre.

Orav tha se zyrtarët evropianë janë nën kërcënim, pavarësisht dëshirës së saj të mirë për Maqedoninë dhe që përpiqen për të zgjidhur krizën në vend.

Në fjalimin e tij në Kuvend, Orav ka thënë:

“Ne jemi këtu për t’ju ndihmuar, sepse ju jeni një vend-kandidat, por tani ka filluar një fushatë negative kundër ndërmjetësve të BE-së, dhe vetë komisionerit Hahn dhe kundër ekspertit të tij në Shkup, Vanhaute. Madje kërcënimet janë rritur deri në atë pikë sa që ne jemi të detyruar që të rrisim masat e sigurisë”.

orav-620x330