Panairi i punimeve artizanale në Tetovë

Artizanatë nga Kruja, Durrësi, Shkodra, Saranda, Gjiokastra dhe Ulqini, tashmë disa ditë kanë ekspozuar në Tetovë veshjet tradicionale të trojeve shqiptare, zbukurime për veshje, punë dore si dhe artin e përpunimit të perlave nga Saranda e Vlora, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Këndi më i bukur i këtij panairi që organizohet në kuadër të festave të Nëntorit është ai i Shkodrës, tek i cili përveç qilimave, frekuentuesit mund të shohin edhe veshjet qindra vjeçare të Zadrimes e Mirditës.

“Punimet e tyre janë gjithmonë punimet në dorë, pra nga ana e Shkodrës janë punimet e qilimave, çanta që punohen në dorë nga materiale të ndryshme, dhe poashtu punimet e argjendit të njohur që punohen në dorë nga artizanët e Shkodrës”, deklaroi për Alsat M, Ramiz Hajdari, kryetar i Shoqatës “Globus Art” Ulqin./Telegrafi/