Pas paralajmrmit për radikalizimin e protestave nga ana e protestuesve apo siç njihen tani më me emrin revolucioni laraman , ky fakt si duket ka trembur partitë në pushtet VMRO dhe BDI .

Kordinatori i grupit parlamenta të BDI-së, Talat Xhaferi ka thënë se nuk ka nevojë për një  ultimatum të tillë sepse ultimatumi nuk është metod e mirë për zgjiedhjen e krizës politike .

Duhet  të ulemi në tavolinë të gjitha palët  dhe ti vazhdojme  bisedimet tha Talat Xhaferi nga BDI.

Në BDI nuk e përjashtojnë mundësinë e një takimi të ri të liderëve të partive poltike .