Anëtari i lartë i LSDM-së, Stevo Pendarovski ka komentuar zhvillimet dhe krizën politike në vend. Ajo thotë se Maqedonia po futet në një krizë të thellë politike.

‘’Nëse BE përmes Johannes Han ka menduar se vetëm këto tre parti mund të gjejnë zgjidhje për zgjedhjet e parakohshme parlamentare ne po futemi në krizën më të thellë politike që nga formimi i shtetit’’,  është shprehur Pendarovski.

Opozita dje ka bojkotuar seancën ku është diskutuar dorëheqja e kryeministrit Gruevski, më pas u larguan nga salla ku duhej të votohet qeveria e re teknike si dhe nuk morën pjesë në shpërndarjen e parlamentit.

pendarovski1