Në një intervistë të gjatë me gazetaren Biljana Sekulovska në Televizionin Nova Peter Vanhoutte thotë se nuk befasohet edhe nëse pushteti i përgjon.

Ndërmjetësi belg gjithashtu ka folur edhe për atë se pse më nuk ka bisedime, për sulmet ndaj tij nga ana e VMRO-së, për rolin e Prokurores Speciale, Katica Janeva dhe për atë se pse është e pamundur të ketë zgjedhje më 5 qershor.