Petre Shilegov humbi zgjedhjet në Shkup, por një ashensor gjatë fushatës zgjedhore në ndërtimin e tij ilegal, thotë zëdhënësi i VMRO-DPMNE-së Naum Stoilkovski.
Ai thekson se instalimi i një ashensori në një ndërtesë katër katëshe kushton sa dy vjet rroga të kryetarëve të Komunave në Qytetin e Shkupit.
– Shilegov instaloi një ashensor nga garazhet luksoze për automjete luksoze në ndërtimin e paligjshëm në katin e katërt. Shkupi po dështon, ndërsa Petre Shilegov ndërtoi një vilë 300m2 në Mavrovë në 4 vjet, ka automjete të reja me vlerë 130,000 euro, dhe e ktheu shtëpinë e familjes në një ndërtesë 4-katëshe ilegalisht, pa leje ndërtimi. E gjithë kjo me pagën e kryetarit. Kompania e Petre Shilegov, të paktën sipas të dhënave të të ardhurave, është në prag të falimentimit, për shembull në vitin 2019 kishte një fitim prej vetëm 5,000 euro. Shkupi po dështon, dhe Petre Shilegov po ndërton në Karposh pa dokumente, dhe ai i fsheh nga publiku kompanitë që punojnë këtu për gjysmë viti, thekson Stoilkovski.
Sipas tij, Shkupi po dështon sepse Petre Shilegov është i përkushtuar ndaj luksit personal.
– Shkupi po dështon, dhe Shilegov po ndërton vila luksoze për veten e tij, sepse po ndërton ndërtesa ilegale në Shkup, sepse po blen një flotë prej 130,000 eurosh. Shkupi po dështon, dhe Shilegov e ka rritur pronën e tij me gati gjysmë milioni euro Shkupi po dështon, banorët e Shkupit e kanë ndëshkuar Shilegovin dhe luksin e tij pa dokumente. Nuk ka asgjë më të keqe se LSDM-ja, nuk ka asgjë më të keqe për Shkupin sesa Shilegov, thotë zëdhënësi i VMRO-DPMNE-së.