montenegro_writing_on_the_sandFondi Monetar Ndërkombëtar ka parashikime të zymta për rritjen ekonomike globale gjatë vitit të ri ku sapo hymë.

Por pavarësisht kësaj, vendi që do të kryesojë me rritjen ekonomike për 2016-n do të jetë Jemeni me 11.6 për qind.

Në vend të dytë do të jetë Turkmenistani, ndersa më pas do të vijnë Butani dhe Mianmari.

Ndërkohë në rajonin tonë, rritjen më të madhe do ta ketë Mali i zi, me 4.9 për qind.(TCH)