Pas publikimit të disa audio-inçizimeve nëpër rrjetet sociale, ka reaguar edhe ish deputeti dhe  komandanti i UÇK-s  Ruzhdi Matoshi.  Ai  në profilin e tij në fejsbuk ka shkruar se ndjehet i shokuar  nga ajo që ka dëgjuar  andaj thotë se; nëse ka ngelur fije morali te Ali Ahmeti, ai   duhet urgjentisht ,ti shkarkoi të gjithë funksionaret e përmendur në skandale të këtilla të pamoralshme ! 

Më poshtë postimi i plotë i z. Matoshi:

 

“I shokuar nga ajo çfar ndëgjuam sot në rrjetet sociale për dy figurat kyçe në BDI;-zëvendëskryeministri Musa Xhaferi dhe deputetja Ermira Mehmeti se si arijnë kënaqësit e epsheve nëpërmes celularve ! Andaj nëse ka ngelur një fije morali te lideri i BDI së Ali Ahmeti duhet urgjentisht ti shkarkoi të gjithë funksionaret e përmendur ne skandale të këtilla të pamoralshme ! Ndërsa shpresoi që populli shqiptarë jo votën me ju dhënë por as me ju pershëndet ! Kerkoi nga shokët e mi në BDI urgjentisht të largohen nga aty nëse duan të ruajnë ftyrën dhe nderin në të kundert me kë të rrijsh i tillë je thotë populli “! E përfundoi ktë paraqitje duke shpresuar se ky reagim ka prekur sadopakë në ndërgjegjen e të ndërgjegjshmëve “

ruzhdi matoshi ermira