Apple, Samsung dhe disa kompani tjera të prodhuesve të telefonave të mençur janë duke u kërkuar nga rregullatorët federale të sigurisë për të bllokuar aplikacione dhe funksione të caktuara për të parandaluar ngasjen e hutuar duke shtuar një “regjim për shoferët”.

Aplikacioni “A crisis” që ka për qëllim t’i zvogëlojë zbavitjet e përjetuar nga një shoferët, duke ia ndalur Wi-Fi-në.

Pra, rregullatorët e sigurisë janë kthyer në industrinë e teknologjisë për ndihmë në luftën kundër rritjes së fatkeqësive.

Më instalimin e këtij aplikacioni shoferët nuk do të jenë në gjendje të hyjnë në disa aplikacione si “Twitter”, “Snapchat”, videot do të bllokohen. 

Përdoruesit gjithashtu nuk do të mund ta përdorin tastierën gjatë kohës kur janë duke vozitur.

Rregullatorët federalë në SHBA, thonë se duke zbatuar këto ndryshime, prodhuesit e këtyre pajisjeve mund të ndihmojë në uljen e aksidenteve rrugore dhe vdekjet për shkak të ngasjës duke përdorur telefon.