Atmosfera e protestave të sontme në këto momente është e tensionuara pasi demonstruesit nga Parlamenti arritën para selisë së partisë së VMRO-DPMNE-së, gjegjësisht në afërsi, pasi kordoni i policisë ka parandaluar qasjen e tyre deri tek selia e partisë në pushtet.

Protestuesit u përpoqën të thyejnë kordonin policor, duke hedhur edhe vezë, shishe, gur dhe fishekzjarre.

Policia u përgjigj duke aktivizuar shok bomba, dhe në gatishmëri janë edhe topat e ujit për të shtypur demontruesit.

Demontruesit besojnë se policia dëshiron me qëllim të shkaktojë incidente