Degradimi i gjuhës shqipe nga institucionet shtetërore në Maqedoni për vazhdon, njofton agjencia e lajmeve INA.

Por, për dallim nga qytete tjera, në Kumanovë edhe gjuha rome  dhe serbe është më e avancuar se shqipja. Kjo vërehet në një tabelë të vendosur në një lagje, ku tri gjuhët e para janë me për qindje të popullsise veç e veç më pak se gjuha e katërt në mbishkrim.